Philologisch Studiefonds: stipendium 2018

De Stichting Philologisch Studiefonds verstrekt ieder jaar een beurs aan enkele pas afgestudeerden (MA, Research MA) of pas gepromoveerden (PhD), om een langdurig verblijf (tot maximaal een half jaar) mogelijk te maken in landen van het antieke beschavingsgebied rond de Middellandse Zee. De studiebeurs is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die Griekse en Latijnse Taal en Cultuur hebben gestudeerd. Ook archeologen, oudheidkundigen en oudhistorici komen echter in aanmerking. Het strekt tot aanbeveling wanneer het te financieren verblijf samenhangt met de voorbereiding van een proefschrift. Kandidaten dienen in hun aanvraag aannemelijk te maken dat de reis direct of indirect relevant en waardevol is voor hun studie of (promotie)onderzoek.

Het Philologisch Studiefonds is van oudsher primair bedoeld voor mensen die een rondreis willen maken, dat wil zeggen een reis waarbij drie of meer verschillende plaatsen worden bezocht. Een onderzoekverblijf aan een instituut (bijvoorbeeld in Rome, Athene of Istanbul) kan ook voor een subsidie in aanmerking komen, indien de kandidaat aannemelijk maakt dat een dergelijk verblijf belangrijk is voor het (promotie)onderzoek. Congresreizen worden niet gesubsidieerd. De stipendiaten verplichten zich de secretaris op de hoogte te houden van het verloop van hun reis en na thuiskomst een beredeneerd, goed leesbaar verslag van hun reis- en studie-ervaringen in te leveren.
Kandidaten die in aanmerking wensen te komen moeten uiterlijk 31 december 2017 een gedetailleerd studie- en reisplan indienen; onderdeel daarvan is een begroting waarin alle kosten en eventuele andere subsidies worden vermeld. Aanvragen kunnen uitsluitend per email worden ingediend bij Casper de Jonge (secretaris): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..