NIEUWS

euroclassica_g

Euroclassica

Op deze pagina worden de openbare documenten van de overkoepelende Europese vereniging ‘Euroclassica’ gepubliceerd. Hieronder vallen onder meer de jaarlijkse nieuwsbrief, de aankondigingen voor de jaarvergadering en de diverse Academiae (Homerica op Chios, Saguntina in Spanje en Ragousina in Kroatië). Deze activiteiten zijn voor alle leden van de VCN toegankelijk.

Ook heeft Euroclassica het boek ‘European symbols’ gepubliceerd, waarin elk deelnemend land enkele Latijnse teksten over desbetreffend land heeft geselcteerd en geannoteerd. Dit boek is in de klas goed te gebruiken. Meer informatie over het boek en de manier van bestellen is op de site van Euroclassica te vinden.

In 2019 heeft het bestuur van Euroclassica een brede enquête uitgezet onder de leden, waarin de positie van de klassieke talen gevraagd werd. De samenvatting van de resultaten is hier te vinden. De individuele resultaten per land zijn op de site van Euroclassica gepubliceerd.

Onze zustervereniging in Malta organiseert elke donderdagavond een reeks gratis online lezingen over mythologie via Zoom. De eerste is 11 februari om 19.15

Onze Britse zustervereniging organiseert een gratis online congres van 6 t/m 8 april.

Aankondiging ledenvergadering inclusief academisch programma 2021 in Split (Kroatië) en Mostar (Bosnië en Herzegovina, onder voorbehoud van de geldende maatregelen m.b.t. corona).

Aankondiging Academia Homerica, 9-18 juli 2021, Athene en Chios (onder voorbehoud van de geldende maatregelen m.b.t. corona)

Nieuwsbrief 2021

Aankondigingen maart 2020

Nieuwsbrief 2019

Nieuwsbrief 2018

Nieuwsbrief 2017

LAATSTE NIEUWS

Nazomerconferentie 2022

De volgende VCN-nazomerconferentie zal plaatsvinden op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober in hotel de Sparrenhorst te Nunspeet. De vakgroep GLTC van de…

Euroclassica 2021

Van 27 t/m 29 augustus zal Euroclassica in hybride vorm plaatsvinden. Voor de sprekers is er een fysiek conferentieprogramma in Kroatië, maar de bijeenkomst…

Zomerschool UvA (16-20 augustus)

Dit jaar zal de Zomerschool Klassieken van de UvA en de VU dit jaar doorgaan en wel in fysieke vorm! Het zal dit jaar…

NIEUWSARCHIEF

meer >