NIEUWS

Roman_fresco_Villa_dei_Misteri_Pompeii_005

Nazomerconferentie 2021

De VCN-Nazomerconferentie alias NaZoCo zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 17 september (online). Hoewel het grillige coronavirus langzamerhand onder controle lijkt te komen, kunnen we op dit moment niet goed voorspellen hoe de situatie medio september zal zijn; we houden er bijvoorbeeld ernstig rekening mee dat de anderhalvemetermaatregel nog van kracht zal zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen de NaZoCo online te organiseren.

De vakgroep GLTC van de Radboud Universiteit te Nijmegen heeft een gevarieerd programma samengesteld rond de examenonderwerpen van het komende schooljaar, waarbij enerzijds aandacht is voor vakinhoud en verdieping, anderzijds voor vakdidactiek en lespraktijk. Prof. Richard Seaford (Exeter) zal een keynote-lezing geven over de Homerische Ilias, Prof. Ruurd Nauta (Groningen) over Plinius en Martialis. Daarnaast zullen er twee rondes met lezingen/workshops zijn, waarbij u uit meer dan tien verschillende sprekers kunt kiezen. Het programma vindt u hier. We zullen ervoor zorgen dat u elkaar, tussen de bedrijven door, ook online kunt ontmoeten.

Voor VCN-leden is deelname gratis, maar aanmelding is wel vereist. Let op: aanmelden kan tot woensdag 15 september (17:00).

We hopen u op 17 september te mogen begroeten!

 

 

LAATSTE NIEUWS

Jaarconferentie 2024

De Jaarconferentie van de VCN zal plaatsvinden op zaterdag 16 maart 2024 in Congresgebouw De Vereeniging in Utrecht (Mariaplaats 14). Deze prachtige locatie ligt…

NKV-reis naar Napels en Campanië

Van 11 tot en met 20 maart 2024 organiseert het Nederlands Klassiek Verbond een culturele groepsreis naar Napels en Campanië: ‘een duivels paradijs’. Deze 10-daagse studiereis wordt geleid…

Examenbesprekingen 2023

De examenbesprekingen zullen dit jaar op 24 mei voor Grieks, en op 30 mei voor Latijn plaatsvinden. Gezien de evaluaties van vorig jaar is…

NIEUWSARCHIEF

meer >