NIEUWS

Roman_fresco_Villa_dei_Misteri_Pompeii_005

Nazomerconferentie 2021

De VCN-Nazomerconferentie alias NaZoCo zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 17 september (online). Hoewel het grillige coronavirus langzamerhand onder controle lijkt te komen, kunnen we op dit moment niet goed voorspellen hoe de situatie medio september zal zijn; we houden er bijvoorbeeld ernstig rekening mee dat de anderhalvemetermaatregel nog van kracht zal zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen de NaZoCo online te organiseren.

De vakgroep GLTC van de Radboud Universiteit te Nijmegen heeft een gevarieerd programma samengesteld rond de examenonderwerpen van het komende schooljaar, waarbij enerzijds aandacht is voor vakinhoud en verdieping, anderzijds voor vakdidactiek en lespraktijk. Prof. Richard Seaford (Exeter) zal een keynote-lezing geven over de Homerische Ilias, Prof. Ruurd Nauta (Groningen) over Plinius en Martialis. Daarnaast zullen er twee rondes met lezingen/workshops zijn, waarbij u uit meer dan tien verschillende sprekers kunt kiezen. Het programma vindt u hier. We zullen ervoor zorgen dat u elkaar, tussen de bedrijven door, ook online kunt ontmoeten.

Voor VCN-leden is deelname gratis, maar aanmelding is wel vereist. Let op: aanmelden kan tot woensdag 15 september (17:00).

We hopen u op 17 september te mogen begroeten!

 

 

LAATSTE NIEUWS

Jaarconferentie 2023

De Jaarconferentie van de VCN zal plaatsvinden op zaterdag 18 maart 2023 in de openbare bibliotheek van Utrecht (Neude 11). Deze prachtige locatie ligt…

Europese examens 2022 online beschikbaar

Elk jaar biedt Euroclassica Nederlandse docenten en hun leerlingen de mogelijkheid deel te nemen aan de Europese Examens Latijn en Grieks. De examens bestaan…

Tentoonstelling ‘Sterven in Schoonheid’

Op 20 november 2022 opent in het Drents Museum in Assen de tentoonstelling Sterven in schoonheid. De wereld van Pompeï en Herculaneum met topstukken uit het Museo…

NIEUWSARCHIEF

meer >