NIEUWS

Roman_fresco_Villa_dei_Misteri_Pompeii_005

Nazomerconferentie 2021

De VCN-Nazomerconferentie alias NaZoCo zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 17 september (online). Hoewel het grillige coronavirus langzamerhand onder controle lijkt te komen, kunnen we op dit moment niet goed voorspellen hoe de situatie medio september zal zijn; we houden er bijvoorbeeld ernstig rekening mee dat de anderhalvemetermaatregel nog van kracht zal zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen de NaZoCo online te organiseren.

De vakgroep GLTC van de Radboud Universiteit te Nijmegen heeft een gevarieerd programma samengesteld rond de examenonderwerpen van het komende schooljaar, waarbij enerzijds aandacht is voor vakinhoud en verdieping, anderzijds voor vakdidactiek en lespraktijk. Prof. Richard Seaford (Exeter) zal een keynote-lezing geven over de Homerische Ilias, Prof. Ruurd Nauta (Groningen) over Plinius en Martialis. Daarnaast zullen er twee rondes met lezingen/workshops zijn, waarbij u uit meer dan tien verschillende sprekers kunt kiezen. Het programma vindt u hier. We zullen ervoor zorgen dat u elkaar, tussen de bedrijven door, ook online kunt ontmoeten.

Voor VCN-leden is deelname gratis, maar aanmelding is wel vereist. Let op: aanmelden kan tot woensdag 15 september (17:00).

We hopen u op 17 september te mogen begroeten!

 

 

Aanmelding jaarconferentie 2021
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LAATSTE NIEUWS

Nazomerconferentie 2022

De volgende VCN-nazomerconferentie zal plaatsvinden op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober in hotel de Sparrenhorst te Nunspeet. De vakgroep GLTC van de…

Euroclassica 2021

Van 27 t/m 29 augustus zal Euroclassica in hybride vorm plaatsvinden. Voor de sprekers is er een fysiek conferentieprogramma in Kroatië, maar de bijeenkomst…

Zomerschool UvA (16-20 augustus)

Dit jaar zal de Zomerschool Klassieken van de UvA en de VU dit jaar doorgaan en wel in fysieke vorm! Het zal dit jaar…

NIEUWSARCHIEF

meer >