NIEUWS

beeldengroep2

Zomerschool UvA (16-20 augustus)

Dit jaar zal de Zomerschool Klassieken van de UvA en de VU dit jaar doorgaan en wel in fysieke vorm! Het zal dit jaar plaatsvinden in de week van 16-20 augustus in het Bushuis/Oost-Indisch Huis te Amsterdam, Kloveniersburgwal 48.

Tijdens de zomerschool worden cursussen over diverse auteurs en teksten in het Latijn, Grieks of zelfs Hettitisch aangeboden, gericht op scholieren, studenten, docenten en andere geïnteresseerden. Gedurende een week kunnen deelnemers zich storten op teksten, maar zich ‘s avonds ook vermaken met een klassieke film of pubquiz.

Voor docenten staat onder andere de traditionele pensumcursus op het programma: een intensieve nascholing over het examenpensum van komend schooljaar. Voor leerlingen (vanaf klas 4) met een grote interesse in de oudheid is er ook genoeg te beleven op de zomerschool.

Op de flyer en website vindt u meer informatie over het programma van de colleges, de kosten en andere praktische zaken.

 

LAATSTE NIEUWS

Jaarconferentie 2024

De Jaarconferentie van de VCN zal plaatsvinden op zaterdag 16 maart 2024 in Congresgebouw De Vereeniging in Utrecht (Mariaplaats 14). Deze prachtige locatie ligt…

NKV-reis naar Napels en Campanië

Van 11 tot en met 20 maart 2024 organiseert het Nederlands Klassiek Verbond een culturele groepsreis naar Napels en Campanië: ‘een duivels paradijs’. Deze 10-daagse studiereis wordt geleid…

Examenbesprekingen 2023

De examenbesprekingen zullen dit jaar op 24 mei voor Grieks, en op 30 mei voor Latijn plaatsvinden. Gezien de evaluaties van vorig jaar is…

NIEUWSARCHIEF

meer >