NIEUWS

beeldengroep2

Zomerschool UvA (16-20 augustus)

Dit jaar zal de Zomerschool Klassieken van de UvA en de VU dit jaar doorgaan en wel in fysieke vorm! Het zal dit jaar plaatsvinden in de week van 16-20 augustus in het Bushuis/Oost-Indisch Huis te Amsterdam, Kloveniersburgwal 48.

Tijdens de zomerschool worden cursussen over diverse auteurs en teksten in het Latijn, Grieks of zelfs Hettitisch aangeboden, gericht op scholieren, studenten, docenten en andere geïnteresseerden. Gedurende een week kunnen deelnemers zich storten op teksten, maar zich ‘s avonds ook vermaken met een klassieke film of pubquiz.

Voor docenten staat onder andere de traditionele pensumcursus op het programma: een intensieve nascholing over het examenpensum van komend schooljaar. Voor leerlingen (vanaf klas 4) met een grote interesse in de oudheid is er ook genoeg te beleven op de zomerschool.

Op de flyer en website vindt u meer informatie over het programma van de colleges, de kosten en andere praktische zaken.

 

LAATSTE NIEUWS

Jaarconferentie 2023

De Jaarconferentie van de VCN zal plaatsvinden op zaterdag 18 maart 2023 in de openbare bibliotheek van Utrecht (Neude 11). Deze prachtige locatie ligt…

Europese examens 2022 online beschikbaar

Elk jaar biedt Euroclassica Nederlandse docenten en hun leerlingen de mogelijkheid deel te nemen aan de Europese Examens Latijn en Grieks. De examens bestaan…

Tentoonstelling ‘Sterven in Schoonheid’

Op 20 november 2022 opent in het Drents Museum in Assen de tentoonstelling Sterven in schoonheid. De wereld van Pompeï en Herculaneum met topstukken uit het Museo…

NIEUWSARCHIEF

meer >