NIEUWS

beeldengroep2

Zomerschool UvA (16-20 augustus)

Dit jaar zal de Zomerschool Klassieken van de UvA en de VU dit jaar doorgaan en wel in fysieke vorm! Het zal dit jaar plaatsvinden in de week van 16-20 augustus in het Bushuis/Oost-Indisch Huis te Amsterdam, Kloveniersburgwal 48.

Tijdens de zomerschool worden cursussen over diverse auteurs en teksten in het Latijn, Grieks of zelfs Hettitisch aangeboden, gericht op scholieren, studenten, docenten en andere geïnteresseerden. Gedurende een week kunnen deelnemers zich storten op teksten, maar zich ‘s avonds ook vermaken met een klassieke film of pubquiz.

Voor docenten staat onder andere de traditionele pensumcursus op het programma: een intensieve nascholing over het examenpensum van komend schooljaar. Voor leerlingen (vanaf klas 4) met een grote interesse in de oudheid is er ook genoeg te beleven op de zomerschool.

Op de flyer en website vindt u meer informatie over het programma van de colleges, de kosten en andere praktische zaken.

 

LAATSTE NIEUWS

Examenbesprekingen 2024

De examenbesprekingen zullen dit jaar op 17 mei voor Grieks, en op 28 mei voor Latijn plaatsvinden. Gezien de evaluaties van vorig jaar is…

Nazomerconferentie 20-21 september 2024

De volgende VCN-nazomerconferentie zal plaatsvinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 september in hotel de Sparrenhorst te Nunspeet. De vakgroep GLTC van de Universiteit…

Nascholing De Romereis

Uitgeverij Eisma organiseert de nascholingsbijeenkomst De Romereis 2024. De bijeenkomst is op woensdag 7 februari 2024. De presentatie is in handen van Raphael Hunsucker…

NIEUWSARCHIEF

meer >