NIEUWS

PERSFOTO DRENTS MUSEUM Gouden armband in de vorm van een slang_foto Nationaal archeologisch museum Napels

Tentoonstelling ‘Sterven in Schoonheid’

Op 20 november 2022 opent in het Drents Museum in Assen de tentoonstelling Sterven in schoonheid. De wereld van Pompeï en Herculaneum met topstukken uit het Museo Archeologico Nazionale in Napels en het Parco Archeologico Ercolano in Herculaneum.

 

In deze grote archeologische tentoonstelling staan het leven vóór de allesverwoestende vulkaanuitbarsting, en de kunst en schoonheid waarmee de inwoners zich omringden, centraal. Te zien zijn meer dan 100 archeologische kunstschatten waaronder veelkleurige fresco’s en mozaïeken, marmeren beelden, bronzen fonteinen en gouden sieraden.

Bij de tentoonstelling zijn rondleidingen voor de onderbouw en bovenbouw. Ook verschijnt een gelijknamige publicatie van Waanders Uitgevers.

 

De tentoonstelling is te zien tot en met 26 maart 2023. Meer informatie op www.drentsmuseum.nl/sterveninschoonheid

LAATSTE NIEUWS

Zomerschool UvA (16-20 augustus)

Dit jaar zal de Zomerschool Klassieken van de UvA en de VU dit jaar doorgaan en wel in fysieke vorm! Het zal dit jaar…

Correctieadviezen CE Latijn/Grieks 2021

Hier vindt u het correctieadvies Latijn 2021. Hier vindt u het correctieadvies Grieks 2021….

Nazomerconferentie 2021

De VCN-Nazomerconferentie alias NaZoCo zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 17 september (online). Hoewel het grillige coronavirus langzamerhand onder controle lijkt te komen, kunnen we op dit moment…

NIEUWSARCHIEF

meer >