NIEUWS

Roman_school

Europese examens 2022 online beschikbaar

Elk jaar biedt Euroclassica Nederlandse docenten en hun leerlingen de mogelijkheid deel te nemen aan de Europese Examens Latijn en Grieks. De examens bestaan uit veertig multiple choice vragen en kunnen in één lesuur worden afgenomen. Een woordenboek is daarbij niet toegestaan. Alle leerlingen kunnen meedoen en bij voldoende punten haalt een leerling het gouden, zilveren of bronzen Europese certificaat.

Meedoen?

Scholen hoeven zich niet van tevoren aan te melden voor deelname aan ELEX en/of EGEX. Er zijn ook geen extra kosten aan het examen verbonden. De examens, antwoordbladen voor de leerling, antwoordmodellen, feedback-formulieren en een uitgebreide handleiding zijn via  deze link voor leden van de VCN beschikbaar gesteld. Het wachtwoord voor deze beveiligde omgeving is te vinden in het colofon van het VCN-bulletin. De docenten kopiëren het examen zelf, nemen het af vóór 22 december 2022, kijken het zelf na en sturen het ingevulde feedbackformulier terug naar eccl@vcnonline.nl. De deadline voor het inzenden van de resultaten is eind januari 2023. LET OP: op dit moment zijn alleen de internationale versie van de Europese examens digitaal beschikbaar (de vragen zijn in Engels/Duits/Frans geformuleerd). Begin november zullen ook de naar het Nederlands vertaalde versies via de link hierboven beschikbaar worden gesteld. 

De Europese certificaten worden per mail in het voorjaar naar u toegestuurd. U reikt ze uit aan uw leerlingen op het moment dat u het beste uitkomt. De uitslagen van de examens komen op de site van Euroclassica te staan.

Nog geen lid van de VCN? Klik hier om lid te worden!

LAATSTE NIEUWS

Examenbesprekingen 2023

De examenbesprekingen zullen dit jaar op 24 mei voor Grieks, en op 30 mei voor Latijn plaatsvinden. Gezien de evaluaties van vorig jaar is…

Nazomerconferentie 2023 (15 en 16 september)

De jaarlijkse VCN-nazomerconferentie zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 15 en zaterdag 16 september in de Sparrenhorst te Nunspeet. Traditiegetrouw komen de eindexamenauteurs ruimschoots aan bod (Plato en Livius,…

Jaarconferentie 2023

De Jaarconferentie van de VCN zal plaatsvinden op zaterdag 18 maart 2023 in de openbare bibliotheek van Utrecht (Neude 11). Deze prachtige locatie ligt…

NIEUWSARCHIEF

meer >