NIEUWS

jaarconf

Jaarconferentie 2023

De Jaarconferentie van de VCN zal plaatsvinden op zaterdag 18 maart 2023 in de openbare bibliotheek van Utrecht (Neude 11). Deze prachtige locatie ligt op loopafstand van het station. 

Naast de jaarvergadering is er een plenaire lezing van Ninah Tiemersma: ‘De tragedie begrijpt je.’ De helende werking van de Griekse tragedie in een middelbare schoolsetting.

Na deze lezing volgt een heerlijke lunch, waar u uitgebreid de tijd heeft om met elkaar in gesprek te gaan én waar u de stands van onze adverteerders kunt bezoeken.

Daarna heeft u de keuze uit vier verschillende workshops die in twee rondes worden aangeboden. Het zal gaan om de volgende workshops:

Maithe Hulskamp, Clarine Rijpstra en Martin Ruf  – ‘Nu ook in de klas: Galenus’

Kim Blom – ‘Hoe kan ik als docent de pedagogische waarde van mijn les verenigen met vakdidactische eisen door persoonlijke receptie van klassieke teksten?’

Tinka Muthert – ‘Activerende werkvormen bij Klassieke talen’

Simon Slijkhuis – ‘Van Perseus tot Percy. Populaire receptie in het klaslokaal’

 

Het programma voor de dag vindt u hier.

Enthousiast? Dan kunt u zich uitsluitend via onderstaand formulier aanmelden!

De uitgebreide abstracts én de stukken voor de jaarvergadering zullen gepubliceerd worden in het VCN Bulletin van februari 2023.

Jaarconferentie 2023

Aanmeldformulier VCN-jaarconferentie 2023
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LAATSTE NIEUWS

Europese examens 2022 online beschikbaar

Elk jaar biedt Euroclassica Nederlandse docenten en hun leerlingen de mogelijkheid deel te nemen aan de Europese Examens Latijn en Grieks. De examens bestaan…

Tentoonstelling ‘Sterven in Schoonheid’

Op 20 november 2022 opent in het Drents Museum in Assen de tentoonstelling Sterven in schoonheid. De wereld van Pompeï en Herculaneum met topstukken uit het Museo…

Zomerschool UvA (16-20 augustus)

Dit jaar zal de Zomerschool Klassieken van de UvA en de VU dit jaar doorgaan en wel in fysieke vorm! Het zal dit jaar…

NIEUWSARCHIEF

meer >