NIEUWS

WhatsApp Image 2023-10-07 at 16.04.38

Jaarconferentie 2024

De Jaarconferentie van de VCN zal plaatsvinden op zaterdag 16 maart 2024 in Congresgebouw De Vereeniging in Utrecht (Mariaplaats 14). Deze prachtige locatie ligt op loopafstand van het station. 

Naast de jaarvergadering is er een plenaire lezing van Dinah Wouters: Tussen Leerboek en Spektakel: Zestiende-eeuws Schooltoneel en Hedendaagse Lespraktijken.

Na deze lezing volgt een heerlijke lunch, waar u uitgebreid de tijd heeft om met elkaar in gesprek te gaan.

Daarna heeft u de keuze uit zes verschillende workshops die verdeeld over twee rondes worden aangeboden. Het zal gaan om de volgende workshops:

Ronde 1:

  • Mounir Lahcen – Actualisering van de Oudheid in het onderwijs, met een nadruk op het Midden-Oosten.
  • Paul Groos – Vakken vol vertellingen.
  • Excursie DOMunder

Ronde 2:

  • Esther Faasen – Levendig leren op locatie: interactief rondleiden op archeologische opgravingen.
  • Ninah Tiemersma – Reflecteren kun je leren. Persoonlijke reflectie binnen en buiten de muren van een klaslokaal.
  • Bas van de Ven – De potentie van papyrologie.

Het programma voor de dag vindt u hier.

De uitgebreide abstracts én de stukken voor de jaarvergadering zijn gepubliceerd in het VCN Bulletin van februari 2024 en zijn ook hier te vinden.

De inschrijving voor de jaarconferentie van 2024 via de website is gesloten. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar: neem contact op via: vcn.jaarconferentie@gmail.com Daar kunt u ook terecht voor al uw vragen.

 

LAATSTE NIEUWS

Examenbesprekingen 2024

De examenbesprekingen zullen dit jaar op 17 mei voor Grieks, en op 28 mei voor Latijn plaatsvinden. Gezien de evaluaties van vorig jaar is…

Nazomerconferentie 20-21 september 2024

De volgende VCN-nazomerconferentie zal plaatsvinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 september in hotel de Sparrenhorst te Nunspeet. De vakgroep GLTC van de Universiteit…

Nascholing De Romereis

Uitgeverij Eisma organiseert de nascholingsbijeenkomst De Romereis 2024. De bijeenkomst is op woensdag 7 februari 2024. De presentatie is in handen van Raphael Hunsucker…

NIEUWSARCHIEF

meer >