Agenda

De volgende VCN-Nazomerconferentie zal plaatsvinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2019 in Conferentiehotel De Sparrenhorst te Nunspeet. Dit jaar zal de disciplinegroep GLTC van de Rijksuniversiteit Groningen invulling geven aan een aantrekkelijk programma. Centraal staan de onderwerpen van het CE 2020 (Plato, Vergilius), maar zoals de laatste jaren gebruikelijk is het programma in feite breder, met onder meer vakdidaktische onderwerpen.

P.S. De inschrijving sluit op 20 augustus.

Programma VCN Nazomerconferentie 2019

De Nazomerconferentie is het grootste evenement voor docenten GLTC in Nederland. Deelnemers waarderen de nascholing die de conferentie biedt, maar ook de mogelijkheid tot ontmoeting en uitwisseling met collegae. Hopelijk tot ziens in september !

 

Ook dit jaar kan uw school weer meedoen met de Europese examens voor Latijn en Grieks. In 25 Europese landen worden deze examens afgenomen, die zich kenmerken door de variatie aan vragen over tekstbegrip, grammatica en cultuur. Uw leerlingen kunnen een mooie bronzen, zilveren of gouden medaille halen.
Er zijn voor zowel Grieks als Latijn twee niveaus. Het examen Vestibulum is geschikt voor leerlingen die een jaar Grieks of Latijn volgen, het examen Ianua voor leerlingen die 3-4 jaar Latijn of Grieks volgen.
U kunt zelf kiezen aan welk examen uw leerlingen deelnemen.
Aanmelding geschiedt via mevr. P.M.A. Wildeboer (lid van de VCN-leerplansectie Latijn) via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De afnameperiode loopt tot en met eind december.

Save the date! De jaarvergadering 2020 is op 14 maart. Meer informatie volgt.