Studiedag Klassieke Wereld 2020

Op maandag 27 januari 2020 vindt de Studiedag Klassieke Wereld plaats in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. De Studiedag Klassieke Wereld is een nascholingsdag ter ondersteuning van de vakken Griekse Taal en Cultuur, Latijnse Taal en Cultuur en Geschiedenis. 

Diverse onderwerpen uit de antieke wereld komen aan de orde. Er is aandacht voor de kunst en de archeologische bezienswaardigheden die we al reizend door de wereld van de Grieken en de Romeinen tegenkomen. Speciale aandacht gaat tijdens deze editie uit naar hoe we antieke thema’s kunnen verbinden aan maatschappelijke kwesties van vandaag en we bekijken de klassieke reis vanuit nieuwe invalshoeken. Een interessante nascholingsdag, of je nu voor het eerst meegaat op schoolreis of na vele reizen op zoek bent naar nieuwe inspiratie. 

Tijdens de Studiedag Klassieke Wereld 2020 staat Griekenland centraal als bestemming voor de klassieke (school)reis en kun je lezingen bijwonen van o.a. prof. dr. Josine Blok (hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht), Frederike Upmeijer (kunsthistorica), drs. Hein L. Van Dolen (classicus en byzantinoloog), en drs. Thijs Kettenis (correspondent in Athene voor onder andere Trouw en Algemeen Dagblad). Ook zal conservator prof. dr. Ruurd Halbertsma van het Rijksmuseum van Oudheden een inleiding geven op de tentoonstelling ‘Cyprus, eiland in beweging’ en is er de mogelijkheid om de expositie te bezoeken.

De Studiedag Klassieke Wereld is een nascholingsdag, waarbij de deelnemers na afloop een certificaat ontvangen. De kosten bedragen € 130,- p.p. (inclusief lezingen, museumbezoek, lunch en borrel). Middelbare scholieren, studenten en gepensioneerde docenten krijgen 50% korting.

De dag wordt georganiseerd door Labrys Reizen i.s.m. het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

Meer informatie over hoe deze dag vind je op de website.