ANTIEKE GENEESKUNDE

ANTIEKE GENEESKUNDE

Via onderstaande link is het projectboek Antieke Geneeskunde, gemaakt door de VCN-leerplansectie Grieks, te downloaden.

Het boek bevat ca. 9 pagina’s Grieks, tal van achtergronden en teksten in vertaling, waardoor leerlingen een beeld krijgen van de Griekse geneeskunde. Het biedt mogelijkheden voor diverse uitstapjes naar cultuurthema’s als architectuur, verhalengoed, de ontwikkeling van de wetenschap en filosofie en past daarmee prima binnen de doelstellingen van GTC. De module is qua niveau geschikt voor eind 4e, begin 5e klas.

Mocht u het boek op de iPad willen gebruiken: dat kan eenvoudig via de de applicatie App4learning van Van Dijk Educatie (oorspronkelijk getiteld Edu-app). Installeer App4learning op uw iPad, download vervolgens het projectboek en open het in App4learning, waarna diverse functionaliteiten beschikbaar zijn (notities, snel wisselen van pagina, markeren etc.).

Er is ook een docentenboek verkrijgbaar met daarin de werkvertalingen, antwoorden op de vragen, wat extra materiaal en extra proefvertalingen. Om de docentenhandleiding te verkrijgen kunt u een mail sturen aan Albert Huisman (alberthuisman23@gmail.com).

Download Geneeskundeprojectboek Antieke Geneeskunde