De nacht van Rome

Wie brood en spel beheerst, beheerst het volk. De vierde Nacht van Rome keert terug naar de kern van het Romeinse leven. Eet- en spelcultuur verbinden en verdelen alle lagen van de samenleving. Hoog en laag vinden en verliezen elkaar in een gezamenlijke passie voor wagenrennen, voetbal, of lekker eten. Van overvloedige pauselijke banketten en graanuitdelingen tot de chaos van het Carnevale di Roma en strak geregisseerde sportfestijnen: brood en spel zijn politiek.
Tijdens de Nacht van Rome, georganiseerd door de ambassadeurs van het Koninklijk Nederlands Instituut Rome, belichten sprekers uit de journalistiek, sport, academische wereld en culinaire sector de driehoeksverhouding tussen spel, eten en politiek. Wie maken de spelregels, en wie eten slechts mee?

Tijdens de vierde Nacht van Rome zal er ook speciaal aandacht zijn voor Rome en klassieke talen in het onderwijs. Roma Aeterna zal hun nieuwe nascholingstraject voor docenten klassieke talen toelichten en tips geven voor een onvergetelijke Romereis met scholieren en studenten.

Zie voor meer informatie: www.nachtvanrome.nl