Vacature vaststellingscommissie

Per 1 augustus 2020 ontstaat in de vaststellingscommissies van het College voor Toetsen en Examens de volgende vacature, die op voordracht van de VCN ingevuld kan worden:

• Lid vaststellingscommissie Latijn havo-vwo (ca. 126 klokuren*)


Taakomschrijving:
• beoordelen van examenopgaven en vaststellen van de centrale examens voor het betreffende vak;
• adviseren over de normering van de centrale examens van het betreffende vak;
• meedenken over de constructie-opdracht aan Cito voor de centrale examens van het betreffende vak.

 

De kandidaat dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:
• beschikt over een goede vakkennis en -vaardigheid, onder meer blijkend uit een bevoegdheid voor het betreffende vak en onderwijstype;
• heeft ervaring met en geeft onderwijs aan examenkandidaten in het betreffende vak en onderwijstype;
• kan goed werken in teamverband;
• deskundigheid op het gebied van examinering en toetsing is gewenst.

 

Een lid van een vaststellingscommissie moet zijn of haar werk zonder last en ruggespraak kunnen doen. Om die reden is het lidmaatschap van een vaststellingscommissie onverenigbaar met
• het auteurschap van een les- en/of onderwijsmethode;
• het lidmaatschap van de constructiegroep van Cito (of recentelijk geweest);
• het voorzitter- of lidmaatschap van het bestuur van een vakinhoudelijke vereniging.

*) Het aantal uren is op dit moment nog een indicatie gebaseerd op het huidige schooljaar.

Informatie over het College voor Toetsen en Examens en de werkzaamheden van een vaststellingscommissie vindt u op www.cvte.nl. Nadere inlichtingen over het werk van de vaststellingscommissie kunt u inwinnen bij F. Martin via tel: 030-2840700 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leden van vaststellingscommissie blijven bij hun huidige werkgever in dienst en werken voor een deel van hun weektaak voor het College voor Toetsen en Examens. Voor de werkzaamheden in een vaststellingscommissie is een taakvergoeding beschikbaar.

Indien de werkzaamheden verricht kunnen worden binnen de aanstelling van de onderwijsinstelling, kan een lid voor circa 126 uur*) op jaarbasis vrijgesteld worden van werkzaamheden bij de onderwijsinstelling, waar hij/zij werkzaam is.
De uitvoering van de werkzaamheden binnen de aanstelling van de huidige werkgever heeft onze voorkeur. Mocht dit niet mogelijk zijn, kan een passende vergoeding aan het lid zelf worden uitbetaald.

VCN-leden die in aanmerking willen komen voor benoeming in de Vaststellingscommissie, kunnen dit kenbaar maken door een mail met hun CV waaruit blijkt dat zij aan bovenstaande eisen voldoen, te sturen naar het verantwoordelijk bestuurslid Bosco Smit, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..