Vakvernieuwing 

Sinds het begin van 2023 is de Vakvernieuwingscommissie Klassieke Talen – bestaande uit Kokkie van Oeveren, Marijne de Ferrante, Mareike van der Keur en Pieter van den Broek – bezig om het examenprogramma van onze schoolvakken te actualiseren. Dit traject wordt georganiseerd en begeleid door de Stichting Leerplanontwikkeling (SLO). De Vakvernieuwingscommissie brengt een aantal keer een tussenrapport uit, waarna verschillende deskundigen en betrokken organisaties in de gelegenheid worden gesteld om feedback te geven. Naast onder meer OIKOS, SHZG en BGV maakt uiteraard ook de VCN deel uit van deze zogeheten Advieskring. Op 8 mei jl. heeft de Advieskring zijn feedback op het eerste tussenrapport gebundeld en aan de Vakvernieuwingscommissie gepresenteerd. Een volgend tussenrapport wordt begin september verwacht. Meer informatie is te vinden op www.actualisatiekt.nl.

Momenteel werkt de Vakvernieuwingscommissie, mede op basis van alle feedback van de Advieskring naar aanleiding van het eerste product, verder aan haar volgende tussenrapport, dat begin september zal verschijnen. Uiteraard zal de VCN u in het najaar wederom graag in gelegenheid stellen om daarop feedback te geven. We zullen het tweede tussenrapport in ieder geval tijdens de Nazomerconferentie (15 en 16 september in Nunspeet) met elkaar bespreken. We hopen op uw betrokkenheid! Ter zijner tijd zal hieronder de mogelijk verschijnen u op te geven voor een feedbacksessie om ook uw stem te laten horen!

VCN-aanmeldformulier Feedbacksessies najaar 2023

Aanmelding Feedbacksessies najaar 2023
  • Op 11 september is de tweede tussenrapportage uitgekomen. Uw feedback wordt weer erg op prijs gesteld. Naast één grote feedbacksessie tijdens de nazomerconferentie (vrijdag 15 september 2023) zullen er nog twee sessies georganiseerd worden: op 11 oktober 2023 in Den Haag (Lange Voorhout 84; inloop 17:30; start 17:45) en op 12 oktober 2023 online via Teams (start 19:00).
 
Leden die deelnemen aan de fysieke bijeenkomst in Den Haag ontvangen een gratis maaltijd en een reiskostenvergoeding conform het HR: openbaar vervoer 2e klas of € 0,19 cent per kilometer.
 
U kunt zich via dit formulier opgeven voor de online feedbacksessie of de feedbacksessie in Den Haag. Als het u niet lukt om bij één van die sessies aanwezig te zijn, kunt u aangeven dat u uw feedback wil meegeven via een vragenformulier dat na de drie feedbacksessies wordt verstuurd. LET OP: AANMELDEN KAN TOT 6 OKTOBER.  • Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via: vakvernieuwing@vcnonline.nl.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.